Beskrivelse av aktiviteter

I 2023 var det noe annerledes enn tidligere år. I tillegg til workshops og foredrag satte vi opp faste stasjoner i fellesarealet som skulle ha aktiviteter hele tiden. 

Faste stasjoner

LittleBits for barn og voksne
La barna lære seg elektronikk med LittleBits! Gjennom hele festivalen er det tilgang til LittleBits, de magnetiske klossene man klikker sammen for å lage elektroniske kretser. Start med et batteri, klikk på en knapp og et lys, og vips har du en bryter på lyset! Kanskje du vil måle temperaturen i rommet, justere styrken på en lyd eller justere hastigheten på en motor ved å bøye på en ledning? Alt dette er enkelt med LittleBits! Her kan barna leke og utforske, lage egne oppfinnelser og samarbeide om fremtidens løsninger!
Papp + teip 
Lag hva du vil! Stasjon hvor barna kan vise sin kreativitet med papp, teip og lim.
Legostasjon
Stasjon med tilgang på mange forskjellige legoklosser. Vær kreativ og bygg noe fra din egen fantasi. Voksne er også velkomne!
Dukkeverksted (til å tre på hånda)
På denne stasjonen skal vi ha alt nødvendig for å lage sin egen dukke til å tre på hånda.

Perling av motiver
Dette blir en fast stasjon hvor alle kan prøve å lage motiver av plastperler. Lag motiver som en gave eller et minne for deg selv.

Miniatyr-/terrengstasjon
Ta med deg dine miniatyrfigurer og bli med å male. Eller lag ditt eget terreng til miniatyrspill eller diorama. Folkeverkstedet stiller med maling og materialer!

Workshops

Fiksetime - klær
For mye klær kastes! På fiksetimen vil vi blant annet sy igjen hullete klær, så ta gjerne med noe du har liggende. Eller kanskje er det noe du vil forandre på?
3D-modellering med Fusion 360
Få innblikk i Fusion 360-funksjoner for å 3D-modellere dine egne duppeditter. I løpet av workshopen skal dere sammen med Veronika gå gjennom og ta i bruk basisfunksjonene i Fusion 360.
Det dere bør gjøre før kurset er å sette opp en Autodesk-bruker. Vi har fem datamaskiner til utlån med Fusion 360 installert. Hvis du bruker egen maskin må du installere programmet på forhånd.
https://www.autodesk.com/products/fusion-360/personal
Plushie workshop!
Har du lyst til å lære plushies 101? Da er du velkommen til å delta på workshopen til Tonje! Hun skal gå gjennom stoffvalg, sømteknikker og ferdigstilling av en plushie. Masse gøy i vente for de som liker søte ting.

Tonje er vår gjeste-maker og er eier av Bizziton Crafts som er et lite bamsemakeri! Hun syr plushies inspirert av popkultur, dicebags og designer merch av egne maskotter. Tonje har sydd siden hun var 17 og er utdannet kjole-og draktsyer, men plushies har alltid vært en interesse for henne så det ga mening å legge vekk klessømmen og begynne på søte vesener i stedet! Hun er også svært aktiv i con-miljøet, så om du ser standen hennes så er hun alltid klar for en god samtale med nye mennesker!


Du kan finne henne på Instagram @bizzitoncrafts og Facebook Bizziton Crafts.
Vinyltrykk på T-skjorte
Velkommen til vår spennende workshop med Hanne der vi skal kombinere kreativitet, personlig design og vinyltrykk på t-skjorter. Dette er en flott mulighet til å utforske din egen stil og skape unike klær som passer akkurat din smak. I tillegg vil vi introdusere deg for Silhouette-programvaren, som vil hjelpe deg med å realisere dine designidéer.
Terrengbygging for mer oppslukende spillopplevelser
Velkommen til vår spennende workshop hvor Ingo vil vise dere grunnleggende metoder i terrengbygging for tabletop miniatyrspill som D&D, Warhammer, Frostgrave, eller bare dioramaer for miniatyrer. Dette er en fin mulighet til å lære å skape spillomgivelser som kan være mer oppslukende for spillere.

FPGA

Introduksjon til grunnleggende FPGA-utvikling hvor vi gjennomgår et par eksempler på enkle FPGA-design med MAX1000 utviklingskort fra Intel. Du vil få mulighet til å selv prøve deg som programmerer på FPGA (som er litt annerledes enn mikrokontrollerprogrammering). Workshopen vil være hands-on så langt HW rekker.

En kan med stor fordel bruke egen datamaskin og installere programvaren før kurset starter, se denne linken for mer informasjon.

microPython
Python er et populært programmeringsspråk, og microPython er en implementasjon av dette som får plass i en liten mikrokontroller (f.eks. Arduino). Dette gjør det mulig å lett bytte ut hvordan mikrokontrolleren oppfører seg, uten å programmere om prosessoren, men i steden bruke et språk som er raskt å lære, bruke og forstå.
Lag din egen Minecraft-server
Bli med på workshopen "Lag din egen Minecraft-server" og opplev gleden ved å skape ditt eget spillmiljø! Workshopen inkluderer opprettelse av servere for både Java- og Bedrock Edition, bruk av Raspberry Pi og eldre PC-er, samt oppsett med brukervennlig grensesnitt. Du vil lære trinnene for å konfigurere servere, administrere innstillinger og tilpasse spillopplevelsen. Målet er å gi deg kunnskap og ferdigheter til å opprette og administrere din egen Minecraft-server.
Workshop i sublimering
Bli med på workshop i sublimering og lær deg hvordan man lager en personlig kopp med egen design på med Hanne som workshop-holder. Denne workshopen kan være perfekt for deg som ønsker å legge til et personlig preg på gaver, eller bare ha et spennende design på koppen sin.

Foredrag

Mitt smarthus: Hvordan få teknologien til å jobbe for deg, ikke mot deg
Oppdag hvordan teknologi kan skape et mer intelligent og effektivt hjem når Robin tar deg med på en reise gjennom smarthus-verdenen. Hør om Robins personlige erfaringer med å måle strømforbruk og implementere ulike enheter og teknologier i sitt eget hjem.
ChatGPT + AI
Steffen Rogne fra SeaDrive tar oss med inn i AI-verdenen og snakker varmt om hvordan man skal optimalisere spørsmålene sine til ChatGPT for å få de svarene man ønsker.
Prosjekter fra medlemMer
Bli med på foredrag med Roy Helge, en av våre medlemmer som skal snakke om to prosjekter som han har vært involvert i. Prosjektene han skal presentere er en digital sandkasse og balanse-robot.
Thomas Smestad: Cosplay 
Er det noen filmer eller spill du er stor fan av? Thomas lager hjelmer og annet tilbehør med design fra kjente filmer og spill. Både til seg selv og på oppdrag fra andre. Han benytter seg av 3D-printere, etterbehandling med sparkel og puss, elektronikk for lys og mange malingsteknikker. Bli inspirert!

Du finner også Thomas på Facebook og Instagram.
Garage Avenger: Frigjør ditt kreative potensial
Bli med youtuberen Justin White, "Garage Avenger", når han deler sin kreative reise, og oppdag hvordan du kan frigjøre ditt kreative potensial. Utforsk den dype innvirkningen av nysgjerrighet og betydningen av å omfavne det å feile.

Garage Avanger er svært aktiv på YouTube, Facebook og Instragram.

Meld deg på

Kjøp bilett
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram